HEMELVAARTSDAG
DONDERDAG 18 MEI 2023 - HOORNSTERZWAAG

Algemene informatie

Het Oldtimerfestival groeit nog steeds. Het is voor de organisatie dan ook een hele klus om die groei voor te zijn. Extra parkeerterreinen, meer ingangspunten en betere toegangscoördinatie zorgen ervoor dat wachttijden tot een minimum beperkt worden en dat iedereen snel op het festivalterrein kan komen. Deelnemers dienen vòòr de bezoekers binnen te zijn zodat er geen onnodige verstoppingen ontstaan bij de entree.

Extra spannende gebeurtenissen, nog spectaculairder stuntwerk, theater en muziek van een niveau dat u normaliter nooit op een oldtimerevenement aantreft. Ook de jaarmarkt, een groot succes, wordt dit jaar nog verder uitgebreid. Omdat het Oldtimer Evenement een feest voor iedereen moet zijn houden we de entreeprijzen vriendelijk. Voor onze toegangsprijs kunt u bij de Efteling nog niet eens parkeren!Plattegrond terrein


Toegang

Entree bezoekers

De entree is € 12,-
(Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis maar wel legitimeren).

LET OP! I.v.m. mobiele netwerkproblemen, kunnen we het betalen per Pin niet altijd garanderen, neem dus altijd contant geld mee voor de entree.


Openingstijden

Terrein open voor publiek: v.a. 10.00 uur tot 00.00 uur.


Deelnemers

De kosten voor het evenement zijn de laatste jaren de pan uit gerezen; gemeentelijke leges zijn verveelvoudigd, portokosten en drukwerk zijn veel duurder geworden en ook aan het terrein herstel en huur van materiaal zijn de nodige kosten verbonden. In verband met deze toegenomen kosten is deelname niet meer geheel gratis. Ieder deelnemend voertuig plus zijn bestuurder hebben nog steeds gratis toegang. Een eerste bijrijder betaald de helft van de normale entreeprijs. Overige inzittenden betalen gewoon entree. Wilt u deelnemen aan de onderdelenmarkt dan kost een grondplaats € 25,- Boven de 10m, € 5,- per meter extra. (Voorbeeld: 12 meter kost: € 35,-) Voor het huren van een marktkraam betaald u € 35,00.

Deelname aan de jaarmarkt, motorrace en trekker-trek zijn niet gratis. Voor deelnemers is het terrein vanaf 7:00 uur toegankelijk. Deelnemers kunnen ook op woensdagmiddag al terecht, maar alleen na overleg met de organisatie. Het gebruik van drones is niet toegestaan.


Route

Het festival wordt gehouden op het terrein aan de Jan Evertswei te Hoornsterzwaag (gemeente Heerenveen/Opsterland). Het evenement wordt overal in de regio met borden aangegeven. Er is ruime parkeergelegenheid en een fietsenstalling.


Oldtimers

Tot 10.00 uur kunt u de deelnemers binnen zien stromen. Klassieke landbouwvoertuigen, stoommachines, pioniers, klassieke automobielen en motoren, sportauto’s en racemotoren, stationaire motoren en strakke bromfietsen. Maar ook dat restauratieobject waar u al tijden naar zoekt. De deelnemers staan de gehele dag op het terrein opgesteld.


Onderdelenmarkt

In Amerika hebben ze Hershey, in Engeland Beaulieu en in Duitsland Bockhorn, maar in Nederland hebben we Hoornsterzwaag. Al meer dan 25 jaar een begrip. Al tijden op zoek naar dat ene onvindbare onderdeel voor uw oldtimer, trekker, bromfiets of motor? Of een scherp geprijsd restauratieobject? De kans is groot dat u het in Hoornsterzwaag vindt, en voor de prijs die u past. Onze onderdelenmarkt trekt bezoekers en handelaren uit heel Europa, dus sla uw slag in Hoornsterzwaag. Deelnemen aan de onderdelenmarkt ? Geef u hier op.

Reclame maken/flyeren tijdens het evenement is alleen toegestaan na goedkeuring door de organisatie!


Jaarmarkt

De jaarmarkt, dus niet de onderdelenmarkt, is inmiddels niet meer weg te denken van het oldtimer evenement. Op de Jaarmarkt treft u kleding, curiosa, bloemen, kunst, brocante, noviteiten… U bedenkt het en wij bieden het u. Deelnemen aan de jaarmarkt ? Geef u hier op.


Kamperen

Deelnemers mogen kamperen op het evenemententerrein.
Kamperen kan ook prima op de op steenworp afstand gelegen camping De Oude Trambrug of Wijnjeterp.


Clubs

Wij nodigen uw club graag uit om deel te nemen. Dat kan als onderdeel van uw eigen evenementenkalender, wij faciliteren u hierin graag, maar ook als individuele deelnemers. De deelname voor u en uw clubleden is gratis (oldtimer met bestuurder).

Wij kunnen uw club een deel van het terrein beschikbaar stellen, waar naast de voertuigen van leden ook een clubpresentatie mogelijk is. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!


Sponsors

Sponsor worden? Neem contact met ons op.

Algemene voorwaarden

Zie onderstaande links:

Algemene voorwaarden bezoekers
Algemene voorwaarden deelnemers

Reclame maken/flyeren tijdens het evenement is alleen toegestaan na goedkeuring door de organisatie!


Contact

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties, tips of klachten, mail dan naar info@oldtimer-evenement.nl

Stichting Oldtimer evenement
Bij de Leywei 85
8412 SJ Hoornsterzwaag
Rekeningnummer (Rabobank): NL60 RABO 0322941172 ten name van Stichting Oldtimer Evenement


JAN EVERTSWEI
HOORNSTERZWAAG
(FRIESLAND) The NETHERLANDS
info@oldtimer-evenement.com