HEMELVAARTSDAG
DONDERDAG 18 MEI 2023 - HOORNSTERZWAAG

Activiteiten

Ook dit jaar is er weer een hoop te zien op het Oldtomer Evenement.
Hieronder een selectie van wat u mag verwachten.

Oldtimers

Tot 10.00 uur kunt u de deelnemers binnen zien stromen. Klassieke automobielen en motoren, sportauto’s en racemotoren, stationaire motoren, bromfietsen en klassieke landbouwvoertuigen. Maar ook dat restauratieobject waar u al tijden naar zoekt. De deelnemers staan de gehele dag op het terrein opgesteld.

LET OP! I.v.m. mobiele netwerkproblemen, kunnen we het betalen per Pin niet altijd garanderen, neem dus altijd contant geld mee voor de entree.

Klassieke brommer- en motorrace

Een grote publiekstrekker is vanouds de klassieke brommer- en motorrace. Alle klassen, van kinderklasse via Puch Maxi tot aan Bertus op de Norton en Tinus op de BSA, komen aan de start. Na Hoornsterzwaag volgt er nog één race in Ee. Deelnemers melden zich hier aan

De algemene voorwaarden voor de deelnemers zijn: hier te bekijken

Wegens groot succes geprolongeerd: Trekker Trek

Wat een publiekstrekker ! Op een apart circuit achteraan het terrein treft u Trekker Trek wedstrijden met Oldtimer tractoren tot aan 1979 in diverse klassen.

Deelnemers hiervoor kunnen zich aanmelden, klik hier onder op het inschrijfformulier.

Theater

Het Oldtimer evenement is een veelzijdig evenement;
Gedurende de hele dag zijn er verrassingsoptredens van diverse theatergezelschappen en straatartiesten over het gehele terrein terug te vinden.

Ultra light vliegtuig demonstraties en paramoteurs

Zo laag heeft u ze nog nooit zien vliegen: u kunt de wind in uw haren voelen. Spectaculaire machines uit lang vervlogen tijden, maar ook moderne hyperlichte vliegtuigen. De paramoteurs zijn onze vaste gewaardeerde gasten. Het blijft bijzonder om een parachute te zien opstijgen en daarna nog lang op de thermiek te zien zweven. Hier praat u nog lang over na. Onze gevleugelde vrienden vliegen de gehele dag af en aan. Als het weer het toelaat is er mogelijk ook een take-off van special shaped luchtballonnen te zien.

Old tractors

Ook dit jaar weer vele oude landbtractoren van voor 1970! Vele merken en veel verschillede uitvoeringen. Enkele tractoren sturen klassieke landbouwvoertuigen aan.

Artiesten

Op dit moment is de organisatie nog in onderhandeling met enkele landelijk bekende artiesten. Hou deze site of onze facebookpagina in de gaten voor het programma.


Joop Obama and the Presidents

Donderdagavond in de Hoofdtent


Jeroen van der Meer

Ook dit jaar is Jeroen van der Meer van de partij om weer de grootste hits te draaien! Dit jaar kun je Jeroen vinden in de grote tent bij het horeca plein!
Welke hit kan Jeroen voor jou draaien?

Rockin’4


Circus

Hooggeëerd publiek…. Wij presenteren u : Circus Fantasia !!!
Een wereldvermaarde en prijswinnende circusshow met buitenlandse artiesten. Komt dat zien! Een circus zonder dieren, maar met acrobaten, clowns en koorddansers. Toegang voor bezoekers van het Oldtimerevenement is gratis !!

Kermis, theater en kinderattracties

Even lekker in de Zweef, of een prijsje schieten in de schiettent, Mini Bungee, kinderquads, oliebollen, ….. Kortom Kermis voor jong en oud U vindt attracties over het hele terrein, maar de meeste kermisattributen vindt u op het plein voor de grote tent.

Landbouwvoertuigen

Diverse demonstraties van oude machines aangedreven door oude tractoren of stationaire motoren waaronder dorsmachines, waterpompen, houtzaagmachines e.d.


JAN EVERTSWEI
HOORNSTERZWAAG
(FRIESLAND) The NETHERLANDS
info@oldtimer-evenement.com